Eindelijk volwassen?

 
Foto 25-02-18 19 59 30.jpg

Grote dromen.

Klein meisje.

Wauw. 25 jaar.

Vijf en twintig, nog maar VIJF jaar en ik ben 30. Met tweeëntwintig, drieëntwintig èn zelfs vierentwintig had ik nog geen probleem. Af en toe aangesproken worden door kinderen met mevrouw.. Zelfs dat was oké.

Ik begreep het.

Maar nu was ik ècht oud en ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nog nooit zo had gevoeld.

Op mijn vierde liet ik mijn ouders al eventjes haarfijn weten dat ik een beroemde danseres zou worden en op mijn zesde beloofde ik mijn ouders en mijn oom en tante allemaal een villa, zodra ik rijk en beroemd zou zijn.

Dit allemaal zou ik bereiken op mijn zestiende levensjaar (hoezo hoge verwachtingen?)

Bij deze wil ik dan ook mijn welgemeende excuses aan mijn familie aanbieden voor de vertraging, die villa zie ik namelijk nog niet zo snel gebeuren. Behalve als jullie genoegen willen nemen met een Barbie Dreamhouse, die kan ik zo bij de Intertoys bestellen.

IMG_20181006_134329_146.jpg

Waar we ook nog even heel hard over kunnen lachen, is dat ik dacht dat ik op mijn 25ste, wel getrouwd zou zijn en misschien zelfs al een kind – of twee – zou hebben (HA, mag ik eventjes heel hard lachen!).

Over lachen gesproken, iedereen die ik vertelde over mijn “25ste levensjaar stress” lachten mij keihard uit, maar zeiden vooral ook dat ik niet goed bij mijn hoofd was. Misschien heeft dat ook wel een beetje te maken met het feit dat ik het aan 30 plussers had verteld..

Stiekem begrijp ik het ook wel hoor, ik ben ook nog jong en het leven begint pas bij 30. Of 40. Of 50 hoorde ik zelfs laatst! We hebben ook eigenlijk maar geluk met al dat ouder worden, dat is natuurlijk geen gegeven.

Hoe dan ook, voor mijn gevoel had ik al veel meer moeten bereiken dan dat ik heb gedaan op deze leeftijd. Wederom ben ik hier wéér vor uitgelachen en kreeg ik een aantal keer “Je bent niet goed!” naar mijn hoofd geslingerd. Maar ja, welk kind verwacht nou van zichzelf op haar zestiende wereldberoemd artiest te zijn?

En natuurlijk hebben we tegenwoordig ook nog eens een andere grote boosdoener: social media. In 1 klik toegang hebben tot de mooiste stukjes uit het leven van bijna iedereen op deze wereld.

Succesvolle beauty-vlogger van 10 jaar oud, die miljoenen verdient? Check.

Fitnessmodel van 20 jaar oud, die per foto 50 miljoen likes krijgt? Check.

Er zijn zelfs talloze beroemde baby’s en puppy’s op Instagram te vinden! En laten we eerlijk zijn tegen baby’s èn puppy’s kunnen we niet op.

“Inmiddels ben ik gewoon gewend aan het “25-jaar zijn”  en waren al die zorgen een hoop onzin. Ik voel me trouwens wel een stuk volwassener, wat natuurlijk zwaar tussen mijn oren zit.”


Ik ren namelijk nog steeds hysterisch, gillend weg voor wespen (heel volwassen!), ik lever nog steeds op de uiterste deadline mijn administratie in en ook zie ik niet héél snel een baby in mijn toekomst verschijnen. Maar hey, het is leuk om te denken dat ik dat nu ben. Waarschijnlijk vraag jij je ook af, wat ik met die onrealistische verwachtingen van mijzelf heb gedaan..

Nou, pap! Mam! die villa komt er over 5 jaar voor jullie aan hoor. ✿