Jaar van de Eerste Keer

_MG_1255.jpg

Het jaar 2020

Wanneer heb jij voor de laatste keer iets voor het eerst gedaan?

Het jaar 2020, wat klinkt dat mooi. En zo ver in de toekomst. 2020 is een jaar dat je in een Sci-Fi film zou zien, vol met aliens, vliegende auto’s en mensen die half mens half robot zijn. Een robot heb ik nog niet in huis, maar een Dyson stofzuiger heb ik wel, dat komt al aardig in de buurt. Zou het best handig vinden een robot, die mijn theetje zet en misschien de vaatwasser in kan ruimen. Maar ook eng, zo’n ding in je huis. We maken ons al zorgen over het feit dat Facebook ons afluistert en onze webcams worden gehackt, misschien toch maar even de robots achterwege laten.

Maar het is hier, het jaar 2020 is aangebroken en het jaar 2019 is het einde van een decennium. Dat is nogal wat, ik kan mij herinneren dat ik als klein meisje met een jaar ‘2000’ glitterbril op stond, af te tellen tot het geweldige, speciale 100ste nieuwe jaar in de 20e eeuw aan zou breken. Ik had echt het gevoel dat het zo speciaal was, 2000, iedereen had het erover en nu zijn we alweer 20 jaar verder. Ja, ‘alweer’, de tijd lijkt steeds meer voorbij te vliegen naarmate de jaren verstrijken. Dat betekent dus ook, meer in het moment leven en meer genieten. Leven, echt leven is belangrijk. Misschien vind je je baan wel niet leuk, maar is het te moeilijk om die stap te nemen en daar iets aan te doen. Dat is oké, wie weet komt dat dan nog wel, maar ondanks dat, probeer echt te leven. Waardeer wat je hebt, gezondheid, familie, vrienden, een dak boven je hoofd. Natuurlijk worden we niet elke dag wakker alsof we in een Disneyfilm leven, dankbaar voor alles, met vogels die bij je raam zingen en muizen die kleding voor je maken. Nee, vaak is het leven gewoon een blèrende meeuw en een dikke rioolrat die uit de gracht je huis binnen gedrongen is, je favoriete crackers heeft opgegeten en op je aanrecht heeft gepist. Maar als zoiets gebeurt, zet je je favoriete muziekje op, pak je het sterkste (schoonmaak)middel dat je hebt en ga je de strijd aan, met de rioolrat of met het leven.

Vaak wordt een nieuw jaar aangegrepen als een nieuwe start, het jaar 2020 is dan ook een jaar van nieuwe dingen, eerste keren. Wanneer heb jij voor de laatste keer iets voor het eerst gedaan?

Mijn boek komt uit dit speciale jaar en wie weet wat voor eerste keren er nog meer aan zullen komen. Dat is altijd het mooie, je weet nooit wat er te gebeuren staat. Misschien eet je wel iets voor de eerste keer, bezoek je voor de eerste keer een stad of land, doe je iets wat je nog nooit eerder hebt gedurfd of hou je in het jaar 2020 voor de eerste keer een huiskamer plant in leven.
Dat laatste slaat op mij, ik heb pas een mooie, tropische plant in huis genomen en ben nog aan het uitvogelen hoe ik deze in vredesnaam in leven ga houden, aangezien ik de vetplant die ik als cadeautje van mijn moeder had gehad, ongeveer in 2 dagen al had vermoord. Cause of death? Verdrinking. Eigenlijk gaf ik ‘em dus te veel liefde, misschien tijd om al die liefde in een huisdier te stoppen. Misschien neem ik wel voor de eerste keer een huisdier in mijn eigen huis!

Hoe dan ook, ben ik trots. Trots dat je in het jaar 2020 iets voor de eerste keer gaat doen, je meer gaat proberen te genieten van het leven en van alles om je heen.

Misschien leg je ook wel wat vaker je telefoon weg en neem je even een pauze van sociale media. Laten we in 2020 doen wat goed is voor ons èn ook wat goed is voor een ander. ✿

Screenshot_20191231-124740_Dropbox.jpg